Húsipar

Jelenlegi hely

A húsipar ma már nem a hentest jelenti a piacon. A termékek leginkább porciózva, előkészítve, gyakran konyhakész állapotban kerülnek a szupermarketek polcairól a vásárlók kosarába. 

Ahhoz, hogy ez higiénikusan, gusztusosan, hatékonyan megvalósítható legyen, a különleges, nagy szilárdságú, formaleválasztó, vízálló, főzhető, fagyasztható tulajdonságokkal rendelkező élelmiszertechnológiai papírok használata elkerülhetetlen, melyek a feldolgozási folyamatban is fontos, szállító szerepet töltenek be. A legkülönfélébb alkalmazások köre szinte felsorolhatatlan, legyen szó akár termékváltások közötti tiszta, gyors felületképzésről, akár arra alkalmatlan darabok szalagon való továbbításáról, szeletek hűtött és fagyasztott állapotban történő elválasztásáról, húslé szeparálásáról, hőkezelési technológiáról, konyhakész termék csomagolásáról, főzött-sütött késztermék előállításáról.  

Amennyiben a nedvesség eltávolítása is szükséges, nedvszívó párnák alkalmazása ajánlott, melyek antibakteriális hatásuk révén meghosszabbíthatják a fogyaszthatósági időt. Vákuum csomagolt húsok esetén fontos, hogy a fóliát a kiálló csontvégek ne szúrják ki. Ezért célszerű megfelelő vastagságú és méretű csontvédő lapokat használni.